27 Temmuz 2017 Perşembe

BEBEĞİN DOYDUĞUNU NASIL ANLARIZ

BEBEĞİN KARNININ DOYDUĞUNU NASIL ANLARIZ

  
   Bebeğin doyduğu nasıl anlaşılır; Bebekler geldikleri aileye huzur ve mutluluk veren minicik bedenler. Bebek doğduktan sonra bütün annelerin kaygıları başlar acaba bebeğim doyuyor mu, acaba sütüm yetiyor mu gibi... Tabi ki bütün anneler çocuğunu sağlıklı bir şekilde emzirmek isteyecektir. Ben hiç bir anne tanımıyorum bebeğini emzirmek istemeyen. Doğumdan sonra annelerin yaşadıkları bu endişenin yanına hele birde çevreden gelen sözler. Sütün yetmiyor galiba, bu bebek aç mı, doymuyor mu bunun gibi bir sürü ifadeler. Zaten loğusalık psikolojisiyle savaşan anne birde bu sözlerle iyice endişelenmekte. Endişelenen anne mamaya başvurmakta. Tabi ki bazı sağlık nedenlerden dolayı bebeğini emziremeyen anneler olacaktır. Fakat sütünüz varsa ve bebeğinizi emzirmek istiyorsanız inatla devam edin.. Sütünüz bebeğinizi emzirdikçe artacaktır. İlk 6 ay bir mucize olan anne sütünü bebeğinize mutlaka verin. Doktorunuz gerekli görmediği sürece mamaya başvurmayın.

Evet şimdi gelelim bebeğin doyduğunu nasıl anlarız
  • 6 aydan küçük bebekler ayda ortalama 600 gram alılar bebeğinizin kilo alımı normalse bebeğiniz doyuyordur ve sütünüz yetiyor demektir. 
  • Bebeğimizi her dakika gözlemliyoruz zaten bebeğimiz huzurlu ve mutluysa, mışıl mışıl uyuyorsa doymuştur. Nasıl insanlar acıktıklarında sinirli olurlar yada aç karnına uyuyamazlar sa bebeğimizde öyle doymamış sa uyumaz ve ağlar. 
  • Bebeğiniz bezini günde 3-4 defa ıslatıyorsa süt alımı iyi demektir.
  • Annenin memesi emzirmeden önce sert bir yapıya sahipken emme sonrası yumuşuyorsa bebeğiniz süt alımını gerçekleştirmiştir.
  • Bebeğinizi emzirirken onun yutkunma seslerini rahatlıkla duyabilirsiniz bebeğiniz emdikten sonra başını çekiyorsa ve memeyi istemiyorsa doymuş demektir.
  • Bebeğinizin kakasını normal bir şekilde yapması doyduğunu gösterir.
  • Bebeğinizin doyduğunu ten rengine bakarak ta anlamanız mümkün bebeğinizin yanakları pembe pembe, cildi parlaksa doyuyordur..


   Sevgili anneler ve anne adayları kulaklarımızı tıkıyoruz bebeğimize odaklanıyoruz başkalarının söylediği sözleri duymuyoruz. En önemli faktörleri sizlere belirttim bebeğinizin kilo alımı normalse, hasta olmadığı sürece huzurlu bir bebekse anne sütünden asla vazgeçmeyin ve mamaya başvurmayın. Anne sütü bebeğiniz için bu dünyadaki en faydalı ve en sağlıklı besindir. Daha önceki yayınlarımız da anne sütünün faydaları, emzirmenin anneye faydaları gibi konu başlıklı yazılarımızı paylaşmıştık onlara da göz atabilirsiniz. Bebeğinizi sağlıkla büyütmeniz dileğiyle...

ANNE SÜTÜNÜN FAYDALARI İÇİN TIKLAYINIZ

EMZİRMENİN ANNEYE FAYDALARI İÇİN TIKLAYINIZ

ANNE- BEBEK BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder