25 Ağustos 2016 Perşembe

YENİDOĞAN SARILIĞI TEDAVİSİ

                    YENİDOĞAN SARILIĞI TEDAVİSİ

   Yeni doğan sarılığı tedavisi; Yeni doğan bebeklerin genellikle çoğunda görülmekte olan sarılık bir kaç hafta da kendiliğinden geçse de bazı durumlarda tedavi gerektirebilir.
ANNE SÜTÜ SARILIĞI TEDAVİSİ
     Anne sütü sarılığı tedavisi; Bebek kısa bir süre 24 saat ile 72 saat arası anne sütünden kesilir. Bir süre için mama verilir. Sarılığın hızlı bir şekilde azaldığı gözlendikten sonra tekrar anne sütüne geçilir. Sarılığın tekrar artmaması gözlenir.

FOTOTERAPİ (IŞIK TEDAVİSİ)
     Işık tedavisi yöntemi 1958 yılında bilirubin düzeyi yüksek olan bebeklerin bahçede gün ışığında gezdirilirken, güneş ışığının direkt teması sayesinde azaldığının fark edilmesiyle keşfedilmiştir.
Düşük düzeyde devam eden fizyolojik sarılıklarda belli bir tedavi uygulamaya gerek yoktur. Bebeğin kaç günlük olduğu ve ağırlığı göz önüne alınarak sarılık oranı 15 mg/dl  üzerine çıktığında en çok uygulanan yöntem fototerapidir.

Işık tedavisi sırasında bebek, üzerinde sadece bezi kalacak şekilde soyulur. Gözlerine koruma amaçlı bir maske takılır. Bu şekilde ışık altında yatırılır. Bu tedavi esnasında bebekte sıvı kaybı olacağından dolayı bebek her 2 saate bir emzirilir veya mama ile besleniyorsa mama verilir. Fototerapi esnasında bebeğin sindirim sistemi de hızlı çalışır. Bu yüzden dışkılama sayısı ve miktarı artabilir.
  YENİ DOĞAN SARILIĞI BELİRTİLERİ İÇİN  TIKLAYINIZ                                                            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder