24 Ağustos 2016 Çarşamba

YENİ DOĞAN GÖBEK BAĞI BAKIMI

            YENİ DOĞAN GÖBEK BAĞI BAKIMI

     Hamile kaldığınız andan itibaren bebeğinizi 40 hafta boyunca oksijen ve besin götürerek  hayata bağlayan bağdır göbek bağı. Doğumdan sonra hemen kesilerek bağlanır ve görevini bitirmiş olur.
                                          
Bebeğinizin göbek bağı düşene kadar kesinlikle banyo ettirmeyiniz. Göbek bağı düşene kadar günde 2 kez %70'lik alkol ile göbek pansumanı yapmalısınız. Bunun için steril bir gazlı beze alkol döküp göbek kordonu ile cilt arasında kalan bölgeyi yani, göbeğin düşeceği yeri içten dışa doğru yavaş hareketlerle temizlemelisiniz. Bu esnada alkolü cilde çok fazla yaymamaya özen gösteriniz.

Eğer gün içerisinde göbek kordonu idrar, dışkı veya başka bir sebeple ıslanmışsa pansumanı tekrar yapmanız gerekmektedir. Göbek pansumanını yaptıktan sonra göbek bağı kısmı dışarıda kalacak şekilde bez bağlanmalıdır. Şuan bir çok markanın göbek oyuntulu yeni doğan bebek bezleri mevcut. Bunlar gerçekten işe yarıyor ve işimizi kolaylaştırıyor.

Her bebeğin göbek bağını düşürme zamanı aynı değildir. Bazıları sorunsuz bir şekilde bir hafta , on gün gibi bir sürede düşürürken bazen bu süre uzayabilir. Eğer göbek uzun süre düşmüyorsa, düştüğü halde kapanmıyorsa, göbekte sulanma, kızarıklık, akıntı veya kötü koku hissederseniz mutlaka çocuk doktorunuz danışınız..
                                                                                                      GÜLE GÜLE BÜYÜTÜN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder