7 Ekim 2016 Cuma

EK GIDAYA KAÇINCI AYDA GEÇİLİR



EK GIDAYA KAÇINCI AYDA GEÇİLMELİ

  Ek gıdaya geçiş; Anneler için en düşündürücü konudur aslında. Kaçıncı ayda ek gıdaya geçmeliyim? İlk ne vermeliyim? Nereden başlamalıyım. Öncelikle bütün kaygılarınızı bir kenara bırakın ve endişelenmeyin. Minicik bebeğimiz gittikçe büyüyor, bu tatlı heyecanın yanında onun gelişimini en iyi biz anneler düşünürüz.

  İlk 4 ve 6 ay arası anne sütünden başka bir şey verilmeyen bebeğin bu aylardan sonra besin ihtiyaçları farklılaşır. Daha koyu kıvamlı besinlerle beslenmeleri gerekir ve daha uzun süre tok kalmaya ihtiyaç duyarlar. Ek gıdaya geçiş bebeğin çiğneme ve yutma kabiliyetinin gelişmesi için önemlidir.
   Ek gıdaya kaçıncı ayda başlamalıyım? Aslında bir çok doktor ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi inancında. Bir diğer görüş ise 4. ayda ek besine başlamaktan bahsetmektedir. İlk 6 ay bebeğinizin ihtiyacı olan her şey (D vitamini hariç) anne sütünün içeriğinde bulunmaktadır. Sindirim sistemi katı gıdayı hazmetmeye hazır değildir. Bende bir anne olarak ilk 6 ay anne sütünden başka bir ek gıda vermedim. Anne sütünün bebeğimiz için faydalarını öğrenmek için tıklayınız. 4. ayda ek gıdaya geçilmesi yaklaşımının sebebi ise; bebeğe daha erken katı gıda verilerek bebeğin sindirim sisteminin katı gıdaya daha erken hazır hale geldiğinin ve güçlendiğinin düşünülmesidir. Ayrıca bebeğe 4. ayda ek gıda verilirse bebeğin daha çabuk ek gıdalara alıştığı düşünülmektedir.
   Sağlık Bakanlığı 'da bebeğe ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesini önermektedir.
Bebekleri için her şeyin en iyisini düşünen anneler ; Bebeğimizin ihtiyacına göre 4. aydan sonra veya 6.aydan sonra ek gıdaya geçebilirsiniz. Verdiğiniz ek gıda bebeğinize alerji yapabilir bu yüzden ilk ek gıdalarınızı karıştırmadan tek tek vermeye çalışın. Bebek yemek istemiyorsa zorlamayın. Başka bir zaman tekrar deneyin.
  Ek gıdaya geçiş dönemini doktorunuza danışarak ayarlayabilirsiniz.

ANNE-BEBEK BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder